У Росії наклав на себе руки мільярдер Дмитро Босов, який очолював промислову групу "Аллтек"

У Росії наклав на себе руки мільярдер, глава ради директорів промислової групи "Аллтек" Дмитро Босов. Про це повідомляє "РБК" з посиланням на компанію і російське МВС.

"Сьогодні в Москві трагічно загинув засновник групи "Сибантрацит" Дмитро Босов", — йдеться в повідомленні компанії, що входить до групи "Аллтек".

За словами одного зі знайомих бізнесмена, Босов наклав на себе руки.

У головному управлінні МВС у Московській області повідомили, що Босов помер від вогнепального поранення.

В прес-службі ГСУ слідчого комітету росії Росії по Московській області поінформували, що тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови було виявлено родичами на території домоволодіння у селі Усово 6 травня. Поруч із загиблим лежав пістолет Glock 19 gen 4".


Наразі на місці події працюють слідчі, проводиться огляд, опитуються родичі, встановлюються обставини і причини смерті чоловіка.

Один з людей, близьких до бізнесмена, розповів, що останнім часом він почав переводити всі активи на себе, звільняти співробітників. У травні ситуація ускладнилася, всі думали, що він готує активи до продажу. Гроші, які раніше йому пропонували претенденти на "Сибантрацит", не покривали його боргів. У підприємця також були часто скандали в сім'ї.

Босову було 52 роки. Він -  найбільший акціонер і голова ради директорів групи "Аллтек", що контролює компанію "Сибантрацит", світового лідера з видобутку та експорту антрациту і найбільшого в Росії виробника металургійних вугілля. Босов також був співвласником ще кількох вугільних компаній, включаючи "СхідВугілля".

В рейтингу російських мільярдерів від Forbes 2020 року бізнесмен посів 86-е місце. Його статки оцінювалися у 1,1 млрд доларів.