Стало відомо, скільки закарпатців отримали соціальну допомогу (ФОТО)

??Стало відомо, скільки закарпатців отримали соціальну допомогу (ФОТО)
Дані озвучили під час засідання колегії департаменту соцзахисту населення

Державною допомогою різної спрямованості торік в області було охоплено 538 тисяч закарпатців, що становить 43% від загальної кількості населення, на загальну суму близько 3,8 мільярда гривень. 

Зокрема за рахунок субвенції із Державного бюджету місцевим – 3,7 млрд гривень, за рахунок коштів Держбюджету – 57,7 млн, за гроші обласного бюджету – 16,8 млн. гривень. Такі дані під час засідання колегії департаменту соціального захисту населення навів директор департаменту Михайло Петрішка, підбиваючи підсумки роботи за минулий рік. 

У 2017-му максимальну кількість соціальних програм перевели на механізми надання грошових компенсацій за послуги, які обрала сама людина, виходячи з власних потреб, а не рішень чиновника. Так, зокрема, запровадили компенсації за санаторно-курортне лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та учасників АТО. 

Загалом минулий рік директор департаменту охарактеризував як складний з огляду на стан соціально-економічного розвитку країни в цілому, що знайшло своє відображення і у соціальній сфері області. За його словами, наразі інструменти соцзахисту населення є найбільш затребуваними в суспільстві. Від якості і своєчасності послуг, що надає держава через соціальний захист формується авторитет органів виконавчої влади на місцях. 

У 2018-му Мінсоцполітики планує продовжити роботу над вдосконаленням програми житлових субсидій, приділивши увагу питанням адресності підтримки, - повідомив М. Петрішка, окреслюючи плани на поточний рік. Наступний етап модернізації державних соціальних програм –реформування системи пільг, забезпечення принципу «гроші ходять за людиною». Наразі Міністерство працює над комплексним механізмом монетизації пільг, у тому числі на проїзд, та пільг на житлово-комунальні послуги, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Стало відомо, скільки закарпатців отримали соціальну допомогу (ФОТО)
Стало відомо, скільки закарпатців отримали соціальну допомогу (ФОТО)
Стало відомо, скільки закарпатців отримали соціальну допомогу (ФОТО)
?Стало відомо, скільки закарпатців отримали соціальну допомогу (ФОТО)?