На Закарпатті горе-матір узяли під варту за вбивство 3-річного сина

На Закарпатті горе-матір узяли під варту за вбивство 3-річного сина
Нещодавно стало відомо про трагедію на Виноградівщині. Жінка залишила малих дітей вдома без харчів, у результаті хлопчик помер. Експертиза підтвердила, що від голодування. Поліція одразу не змогла знайти жінку, однак уже її взяли під варту.

За принципової позиції Виноградівського відділу Берегівської місцевої прокуратури, 25-річній мешканці Виноградівщини, якій повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 2 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини), обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Як повідомив виконувач обов’язків керівника Берегівської місцевої прокуратури Юрій Нам’як, сьогодні, 28.03.2018 ухвалою слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду задоволено клопотання слідчого, погоджене з прокурором Виноградівського відділу Берегівської місцевої прокуратури про обрання відносно 25-річної жінки, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого п.2 ч.2 ст.115 КК України, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Попередньо встановлено, що горе-матір, будучи зобов'язана піклуватися про здоров'я своєї 3-річної дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, впродовж двох тижнів життя дитини, штучно створила умови, які призвели до смерті хлопчика. 

Зокрема, будинок, у якому мешкає родина не отоплювався належно, а малюк останні тижні життя недостатньо годувався, цими своїми діями жінка створила небезпеку для життя малолітнього і у такому стані залишила його самого у будинку без нагляду дорослих та сторонньої допомоги, а також без будь-яких продуктів харчування. 
Наразі досудове розслідування кримінального провадження триває, особі повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства малолітньої дитини.

Це кримінальне правопорушення відноситься до категорії особливо тяжких злочинів, відповідальність за яке передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області