На Закарпатті на 46,5% збільшилася злочинність серед неповнолітніх (ФОТО)

Також на 50% (з 8 до 12) збільшилась кількість злочинів, скоєних неповнолітніми у стані алкогольного сп’яніння.

На Закарпатті на 46,5% збільшилася злочинність серед неповнолітніх (ФОТО)
Про це йшлося під час засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації. Участь у засіданні взяли представники служби у справах дітей, департаментів соціального захисту населення, освіти і науки, Нацполіції в області.
Так, зазначалося, що минулого року в області збільшилась і кількість дітей, яких взяли на облік як таких, що проживають у функціонально-неспроможних сім’ях. На початку 2017-го їх було 709, вони мешкали у 294 родинах, де батьки, або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків. У січні цифри становили – 770 дітей у 290 сім’ях. Упродовж минулого року на Закарпатті спостерігалася тенденція до зростання кількості дітей, які перебувають на обліку служб у справах дітей з приводу жорстокого поводження. Якщо у 2016 році таких було 42, торік - 61. 
На координаційній раді підбили і підсумки роботи з питань запобігання жебракуванню, бродяжництву, бездоглядності, профілактики правопорушень та злочинності серед дітей. За оперативними даними сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Закарпатській області, у минулому році (порівняно з 2016 роком) злочинність серед неповнолітніх області збільшилась на 46,5 відсотка (349 злочинів проти 238). На 50 відсотків (з 8 до 12) збільшилась кількість злочинів, скоєних неповнолітніми у стані алкогольного сп’яніння. Відносно батьків та осіб, що їх замінюють, за невиконання обов’язків щодо виховання  складено 1058 адміністративних протоколів (806 - у 2016 році).
У взаємодії з підрозділами Нацполіції та органами освіти в ході профілактичних рейдів "Вулиця", "Вокзал", "Підліток" впродовж минулого  року проведено майже шість сотень профілактичних рейдів, під час яких виявлено 287 дітей, схильних до правопорушень, вживання алкогольних, токсичних речовин, інших негативних проявів, у тому числі 232 вилучено, з них вилучено з вулиці - 92.
За підсумками засідання, відділу запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органами ОДА доручено координувати розроблення проекту програми або заходів з профілактики злочинності та правопорушень у дитячому та молодіжному середовищі за участі Національної Поліції, структурних підрозділів ОДА, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування.



??