Напередодні свята: яка вартість "шовдаря" на закарпатських ринках

??Напередодні свята: яка вартість "шовдаря" на закарпатських ринках
Напередодні Великоднії свят ціни на "шовдарь" значно зросли. Зокрема, на деяких ринках Ужгорода, Мукачева, Берегова та Виноградова вартість за кілограм може сягати навіть 250 гривень.

Вартість ще одного м'ясного виробу, без якого закарпатці не уявляють Великдень, – "пікниці" – коливається від 130 до 190 гривень.

Як розповів професор та експерт з туризму Федір Шандор, котрий уже тривалий час веде свій авторський фуд-блог, "шовдарь" – це слово "швабського" походження і позначає копчений виріб.

Напередодні свята: яка вартість "шовдаря" на закарпатських ринках


А ось щодо "пікниці", то є чимало дискусій, але Федір Шандор припускає, що ця назва може мати італійське походження – від виробу пік салямі, який угорці називають власним продуктом, але насправді він походить від італійців.

Mukachevo.net ??