Черги на кордоні: названо найбільш завантажені пункти пропуску на Закарпатті

Черги на кордоні: названо найбільш завантажені пункти пропуску на Закарпатті
Протягом останніх днів кількість транспортних засобів та осіб, які планують виїхати з країни, збільшилася на 20%

Чопський прикордонний загін інформує, що протягом останніх днів у пунктах пропуску «Тиса» та «Ужгород» спостерігається різке збільшення кількості осіб, які прямують на виїзд з України. Як уже повідомлялось, така ситуація виникла у зв’язку з поверненням наших співвітчизників до країн Європи, де вони проживають або працюють, по завершенні Великодніх свят. 

Відповідно до статистичних даних, кількість осіб та транспортних засобів, які виїжджають з України, зросла, у середньому, на 20 відсотків, а це до 1000 осіб у кожному з пунктів пропуску.

Прикордонники спростовують інформацію про те, що накопичення транспортних засобів відбувається через прийняття нового закону, який нібито регламентує оформлення у пунктах пропуску до п’яти автомобілів за годину. Така інформація не відповідає дійсності, оскільки жодних змін щодо порядку здійснення прикордонно-митного контролю або обмежень у кількості транспортних засобів, чинним законодавством не приймалось.

Зі свого боку, прикордонники Чопського загону вживають усіх заходів для прискорення пропускних операцій. Протягом останньої доби було проведено п’ять робочих зустрічей та ряд телефонних розмов з словацькою та угорською стороною. На рівні керівників органів охорони кордону та старших змін у пунктах пропуску було досягнуто домовленостей про прискорення процедур оформлення та спрощення прикордонно-митних формальностей. У пунктах пропуску «Тиса» та «Ужгород» залучено додатковий персонал та додаткові робочі місця.

Разом з тим, прикордонники просять з порозумінням поставитись до ситуації, що склалась, та, за можливості, обрати інші маршрути міжнародного руху або відкласти нетермінові поїздки на певний час. ????