Закарпатська поліція прокоментувала інформацію щодо побиття патрульного

Закарпатська поліція прокоментувала інформацію щодо побиття патрульного
Поліція Закарпаття встановлює всі обставини нанесення тілесних ушкоджень працівнику Управління патрульної поліції в Закарпатській області, які мали місце 3 травня у селі Букове Виноградівського району. 

«В четвер, 3 травня, о 23:53 наряд патрульної поліції зупинив автомобіль «Citro?n Nemo» за порушення правил дорожнього руху. Водій даного транспортного засобу мав ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік, що знаходився за кермом, категорично відмовився проходити будь-яке медосвідування. Водій став поводитися агресивно і вдарив патрульного, про що поліцейський одразу доповів та звернувся по медичну допомогу до Виноградівської районної лікарні», – розповіла речник Управління патрульної поліції в Закарпатській області Ольга Мартин. 

На місце події виїхав один екіпаж працівників Виноградівського відділення поліції. Правоохоронці опитали свідків та потерпілого. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 ККУ, тобто опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків. Таке правопорушення карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Поліція не допустила ніяких порушень громадського порядку в селі Букове, які стосувалися б даної події. Інформація про масові заворушення, поширена окремими ЗМІ, не відповідає дійсності.

Слідство у справі триває.


Відділ комунікації поліції Закарпатської області