Бджола – найкорисніша на Закарпатті комаха

Мертві бджоли теж мають цілющі властивості

На Закарпатті добре розвинене бджільництво, тому є дуже багато пасічників (бджолярів).
Ви колись замислювались яку користь приносять бджоли? Асоціюючи їх з медом і іншими продуктами бджільництва, ми часто використовуємо ці продукти в лікуванні хвороб, кулінарії, косметиці або в якості біодобавки.
Серед комах, що мешкають на планеті, бджола – найкорисніша для людини. Бджоли-трудівниці запилюють рослини, що продовжує життя на Землі, а також дарують цінні продукти.
Відомо, що фармацевтичні препарати знищують патогенну і корисну мікрофлору, а от продукти бджільництва – природні антибіотики. Бджоли виробляють такі речовини, як мед, маточне молочко, бджолина отрута, прополіс, перга, віск. Мертві бджоли теж мають цілющі властивості, з яких роблять настоянки. Таким чином, бджоли – корисні людині, завдяки тому, що виробляють всі ці цілющі продукти. А ось про ще одну цінність медоносних комах в природі знає далеко не кожна людина.
На планеті Земля життя бджіл і квіткових рослин тісно взаємопов’язані. Квіти поставляють бджілкам нектар і пилок, а вони натомість запилюють їх. Підраховано, що вигода від бджолозапилення ентомофільних рослин у багато разів більша, ніж вартість всього меду, зібраного в світі.