Упродовж вихідних на пожежах в Закарпатті загинула людина та ще одна травмувалася

??Упродовж вихідних на пожежах в Закарпатті загинула людина та ще одна травмувалася
Упродовж 7-8 липня вогнеборці підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області ліквідували 2 пожежі, що виникли у приватному житловому секторі Мукачівського району, на яких одна людина загинула та ще одна травмувалася. Окрім цього 7-річна дитина отримала опіки в Перечинському районі.

Так,7 липня о 17:58 до Служби порятунку «101» повідомили про пожежу в

надвірній споруді (літня кухня), що на вул. Польова в с.Залуж. На час прибуття рятувальників, надвірна споруда вже була майже повністю охоплена полум'ям. Окрім цього існувала загроза перекидання вогню на поруч розташований житловий будинок. Оцінивши ситуацію, було прийнято рішення про додаткове залучення ще однієї одиниці пожежної техніки. Під час гасіння всередині приміщення бійці ДСНС виявили тіло людини. Пізніше з'ясувалося, що це дідусь власника помешкання, який і проживав у літній кухні.

О 18:57 пожежу було локалізовано, а о 19:55 повністю ліквідовано на площі 64 кв. м. Вогнем знищено та пошкоджено літню кухню й наявні там речі домашнього вжитку. Проте надзвичайники не допустили поширення полум'я на житловий будинок, цим самим врятували його.

Наступного дня, 8 липня, о 18:46 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття повідомили про пожежу в с. Горонда. Цього разу на вул. Миру також горіла надвірна споруда.

За викликом із м. Мукачево прибули чергові відділення 17-ї та 19-ї державних пожежно-рятувальних частин. Пожежу було локалізовано о 19:30, а через годину її повністю ліквідували. Вогнем знищено та пошкоджено 6 тон сіна, крівлю споруди площею 40 кв. м та наявні там речі домашнього вжитку.

На пожежі отримала опіки верхніх кінцівок та спини ІІ ступеня мешканка даного обійстя 1958 р.н. Жінка травмувалася, коли, до прибуття рятувальних підрозділів, намагалася власноруч боротися з розбурханим вогнем.

Загалом до ліквідації зазначених пожеж залучалося 15 чоловік особового складу та 5 одиниць основних пожежно-рятувальних автомобілів.

В обох випадках причина виникнення пожежі та інші обставини справи встановлюються компетентними службами.

Також 7 липня о 20:00 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення від чергового лікаря Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги м. Перечин про госпіталізацію до них в хірургічне відділення семирічної мешканки с. Тур'ї Ремети. Дитина отримала термічні опіки обличчя ІІ ст. під час розваг з легкозаймистою рідиною: дівчинка, бавлячись з бензином, підпалила його. ??