З початку року на Закарпатті нейтралізували майжже півтори тисячі вибухових пристроїв


Закарпатті групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення сьогодні, 4 серпня, було вилучено та знищено артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Другої світової війни, який виявлено напередодні в урочищі «Погарчини», що за межами села Запереділля, Міжгірського району.
Небезпечну знахідку знайшов місцевий мешканець під час проведення земляних робіт. А загалом з початку 2018 року на території Закарпатської області виявлено та знищено 1414 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Про це інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

З огляду на це, закарпатські рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів:

- у жодному разі не можна наближатися до підозрілого предмета, торкатися знахідок власноруч і дозволяти це робити іншим;

- про знайдені підозрілі предмети слід негайно повідомити в компетентні органи за номерами «101» або «102», або ж сповістити в орган місцевого самоврядування та огородити місце його виявлення.

Також виявлений боєприпас не можна кидати, ударяти по ньому, приносити предмет додому тощо.