У Рокосові на Хустщині завершують перезавантаження небезпечних хімзасобів (ФОТО)

У четвер (6.09) рятувальники планують закінчити роботи з перезавантаження хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР) у с. Рокосово Хустського району.

Цими днями група радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Рівненській області перезавантажує ХЗЗР із пошкодженої металевої цистерни в залізобетонні контейнери. Протягом 4 вересня рятувальники перемістили 3,7 тонн хімзасобів, 5-6 вересня – ще 18 кубометрів.

Витік небезпечних речовин у промзоні на території колишнього ВАТ «Агрокомплекс» стався через крадіжку металу з ємності, в якій отрутохімікати зберігалися ще з часів СРСР (злодії вирізали частину цистерни, щоб здати в металобрухт). Ситуацію під особистий контроль узяв Геннадій Москаль.

Станом на 6 вересня хімічні речовини поміщено в шість залізобетонних контейнерів, які є надійними при зберіганні небезпечних хімречовин і не становлять інтересу для мисливців за металом. Остаточне зважування кількості перезавантажених хімічних засобів проведуть після закінчення робіт.