Кадровий голод на Закарпатті: у яких сферах нестача працівників?

На Закарпатті ряд сфер відчувають кадровий голод, серед них – і галузь мас-медіа.

Загальновідомим є факт трудової міграції, яка поширена на Закарпатті. Краяни працевлаштовуються на підприємствах країн-сусідів, членів ЄС, які радо приймають працівників у зв’язку з власною нестачею кваліфікованих кадрів.
Статистичні дані Управління статистики в Закарпатській області показують, що кількість штатних працівників, у порівнянні з відповідним періодом минулого року – зменшилася.
“На підприємствах, установах і організаціях області у січні–вересні 2018р. середньооблікова кількість штатних працівників становила 162,8 тис. осіб (жінок – 102,9 тис. осіб, чоловіків – 59,9 тис. осіб) та зменшилася порівняно з відповідним періодом 2017р. на 1,3%.”, – повідомили у статистиці.Зазначимо, жінок працевлаштовано майже двічі більше, аніж чоловіків. Кадровий голод відчувають ряд сфер, де показник кількості штатних працівників суттєво зменшився: • сфера мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (зменшилась кількість штатних працівників на 23,6%); • надання інших видів послуг (на 18,3%); • у фінансовій та страховій діяльності (на 17,2%). Серед галузей, що потребують штатних працівників – і сфера інформації та телекомунікації, тут кількість штатних працівників зменшилася на 10,5%.
Водночас, є спеціальності, які користуються попитом у закарпатців, що бажають працювати на батьківщині. Збільшення кількості штатних працівників порівняно з відповідним періодом попереднього року спостерігалося у: • сфері тимчасового розміщування й організації харчування (на 18,7%); • в організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном (на 18,0%); • у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (на 13,6%). Упродовж січня–вересня 2018р. на підприємства було прийнято 27,2 тис. осіб, тоді як звільнено 37,3 тис. осіб (відповідно 16,7% та 22,9% середньооблікової кількості штатних працівників).​