Закарпатці здаватимуть на права без проходження курсів у автошколі?

Закарпатці здаватимуть на права без проходження курсів у автошколі?
Ще одне можливе нововведення - спрощене отримання медичної довідки. 
Відповідний допис оприлюднив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе (Lev Partskhaladze).
"Сьогодні щоб отримати права потрібно підготувати пакет документів, пройти декілька етапів процедур і перед екзаменом пройти обов’язкові платні курси - в середньому 140 годин навчання. Самостійна підготовка до екзаменів не рахується. Тому пропонується спростити отримання цієї послуги і впровадити:
1. можливість самостійно обирати програму підготовки: або за допомогою курсів, або самостійно, та ввести інститут екзаменаторів; 2. спрощене отримання медичної довідки - менше лікарів та можливість подати меддовідку в онлайн-режимі.Досвід багатьох країн світу, зокрема, Німеччини, Британії, Норвегії, Чехії та Польщі свідчить про те, що це можна зробити і цим життя громадян буде простіше та комфортніше. Ці зміни пропнуються у протокольному дорученні МВС України разом з Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та іншим зацікавленим органам за підсумками розширеного засідання робочої групи з вироблення єдиних підходів до розвитку адміністративних послуг в регіонах, яке проводив віце-прем’єр та міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко", - йдеться в дописі. 

Читайте також: Де закарпатцям відпочити взимку: ціни та пропозиції в рідному регіоні

Uzhgorod.net