Закарпатця засуджено до 10 років ув’язнення за вбивство жінки


За апеляційною скаргою Ужгородської місцевої прокуратури переглянуто вирок Ужгородського  міськрайонного суду щодо визнання 37-річного ужгородця винним у скоєнні умисного вбивства, за результатами якого призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років.
 Так, вироком Ужгородського міськрайонного суду, обвинуваченого визнано винним  в умисному вбивстві закарпатки та засуджено до 7 років та 3 місяців позбавлення волі.
 Проте прокуратура в апеляційні скарзі акцентувала увагу на тому, що вирок суду першої інстанції є занадто м’яким, оскільки обвинувачений вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення умисного злочину, а вбивство скоїв у стані, викликаному вживанням одурманюючої речовини (вдихання парів клею), що є обтяжуючою обставиною.
 Відтак, вироком Закарпатського апеляційного  суду закарпатця визнано винним в умисному вбивстві  (ч.1 ст. 115  КК України)  та остаточно призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.
 На разі вирок вже набув законної сили.
Обставини справи:
Близько 12 год, 4 серпня 2016 року  37-річний ужгородець, перебуваючи у стані, викликаному вживанням одурманюючих речовини – вдиханням парів клею, через раптово неприязні відносини, вдарив ножем у спину 63-річну жінку. Від отриманої травми, ужгородка загинула в машині швидкої допомоги.
Прес-служба прокуратури Закарпатської  області