Відоме ім'я бійця 128 бригади з Закарпаття, який потрапив у полон до бойовиків

Відоме ім'я бійця 128 бригади з Закарпаття, який потрапив у полон до бойовиків
Ще 10 лютого повідомляли, що в зоні бойових дій на Донбасі після отримання контузії зник український військовий. Бойовики "ДНР" заявили, що взяли бійця в полон.

У 128 Закарпатській бригаді ЗСУ назвали ім`я військового, який потрапив у полон до окупантів на Донбасі декілька днів тому — це боєць Ігор Мирончук.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сторінці бригади у Facebook, - повідомляє УНІАН. Нагадується, що про обставини зникнення військовослужбовця повідомлялось декілька днів тому. Припускалось, що він міг потрапити у полон. 

“Після ряду повідомлень ресурсів терористичної ДНР ми маємо підстави підтвердити, що на фото та відео, розповсюджених так званими «ЗМІ» противника, наш побратим Ігор Мирончук. Головне для нас, для його рідних та близьких – бачити, що він живий”, - йдеться в повідомленні. 

Відоме ім'я бійця 128 бригади з Закарпаття, який потрапив у полон до бойовиків

Скриншот з відео "допиту" полоненого бійця ЗСУ Ігора Мирончука / Youtube


Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/war/10449225-stalo-vidome-im-ya-ukrajinskogo-biycya-128-brigadi-yakiy-potrapiv-u-polon-do-boyovikiv.html

У бригаді прокоментували відеоматеріал з бійцем, знятий ворожими пропагандистами та поширений у мережі. “На відео, записаному та змонтованому з метою пропаганди, пригнічений стан Ігоря, фрази, не властиві йому за будь-яких звичайних обставин, друзі та побратими Ігоря пояснюють моральним тиском, якому він піддається в полоні”, - зазначається в дописі. 

“Він вимовляє завчені фрази, написані пропагандистами російських окупаційних військ, повторюючи ті ж самі фейки, що раніше були вкладені в уста інших військовополонених. На деяких фрагментах змонтованого запису чітко видно, як його очі бігають по рядках написаного тексту. Ми в жодному разі не засуджуємо Ігоря за сказане на камеру”, - наголосили у бригаді. ​