На Закарпатті активізувались шахраї

foto
Злочинці під виглядом державних інспекторів праці відвідують підприємців
В області останнім часом були зафіксовані випадки, коли на підприємства, в установи та організації регіону приходили або телефонували невідомі особи, які представлялися посадовцями Управління Держпраці у Закарпатській області і вимагали у підприємців кошти.
Причини називали різні: для потреб воїнів АТО, для придбання аптечок, для уникнення штрафів. При цьому гроші потрібно нібито перерахувати на банківські картки чи особові рахунки. Управління Держпраці у Закарпатській області закликає роботодавців бути пильними.
Принагідно нагадуємо, що під час проведення інспекційного відвідування роботодавець має право вимагати у перевіряючих службові посвідчення та направлення, а також переписати дані цих посвідчень.
До речі, інформація щодо посвідчень та посадових осіб Управління міститься у відповідному Реєстрі. Суб'єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою проведення контрольного заходу, якщо вони не пред'явили вказаних документів.

У разі, коли суб’єкта господарювання відвідали псевдоінспектори праці, необхідно оперативно повідомити про такі факти правоохоронні органи.
Управління Держпраці у Закарпатській області за телефоном