Рятувальники вкотре закликають закарпатців не провокувати пожеж на відкритих територіях (ФОТО)


Працівники ДСНС України у Закарпатській  області не припиняють проводити масово-роз’яснювальну роботу серед мешканців краю, щоб запобігти вогневим випадкам у природних екосистемах. На жаль, спалення сухої трави стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю.
Простіше, наші люди просто ігнорують будь-які застреження й продовжують масово нищити довкілля самопалами. Так, лише впродовж останньої доби на території області із 54 зафіксованих пожеж 47 – це спалювання сухої рослинності та чагарників. Усього з початку року таких загорань вже сталося 216, а загальна площа, пройдена вогнем, перевищує 197 гектарів.
Шановні краяни! Служба порятунку “101” вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву, чагарники  та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями а також кидати недопалки та сірники на суху трав’янисту підстилку. А залишене на природі без нагляду вогнище, може призвести до масштабної лісової пожежі.
Рятувальники сподіваються, що все ж достукаються до свідомості закарпатців, котрі таки  задумаються над проблемою пожеж в екосистемах, кількість яких невпинно зростає.