Весняний призов на Закарпатті: норму призову збільшили до 455 людей

Весняний призов на Закарпатті: норму призову збільшили до 455 людей

У квітні-червні цього року на Закарпатті розпочинається весняна призовна кампанія.
Як повідомив на брифінгу в ОДА військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату полковник Богдан Череміський, цього року у порівнянні з осінньою кампанією для Закарпаття дещо збільшили норму призову – з 425 до 455 осіб.

Після отримання повістки громадянин зобов’язаний у 10-денний термін прибути у пункт і строк, зазначені у повістці. У разі відсутності повістки, згідно з чинним законодавством, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці у 10-денний строк з початку чергового призову, визначеного Указом Президента. Порушення цих та інших зобов’язань тягне за собою відповідальність – як адміністративну, так і кримінальну.
– Призвані до лав ЗСУ, ДПСУ чи ДССТ закарпатці направляються до відповідних навчальних центрів, де вони пройдуть підготовку протягом трьох місяців, а після цього будуть розподілені до військових частин за межами Закарпаття. Єдине виключення – Національна гвардія України, призов до якої здійснюється безпосередньо до військових частин, – пояснив обласний військовий комісар.
Щодо термінів військової служби, то вони лишилися незмінними: 18 місяців – для громадян без вищої освіти, 12 місяців – для громадян з вищою освітою (рівень «магістр»).
Богдан Череміський наголосив, що громадяни, призвані на військову строкову службу, до виконання завдань в зоні Операції об’єднаних сил не залучаються.