Чимало закарпатців вийдуть на пенсію раніше: у Зеленського підняли закон чотирирічної давнини

Володимир Зеленський розгляне закон, який ветував Петро Порошенко.

Верховна рада України розгляне з пропозиціями президента законопроект №1086 “Про внесення змін до закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Таким чином, законопроект у разі його прийняття дозволить жінкам виходити на пенсію у 55 років за наявності 30-річного стажу та за умови звільнення з роботи. Про це йдеться у тексті документу, опублікованому на сайті Верховної Ради.
В пенсійних відділеннях Закарпатської області, чекають на зміни, поки що працюють і рахують стаж по старому.

Автором законопроекту став народний депутат 8 скликання ВР з фракції Радикальної партії Юрій Шухевич. Ще у січні 2015 року парламентарії підтримали в першому читанні і в цілому цей проект закону.

За нього проголосували 256 депутатів при 226 мінімально необхідних. Однак тоді президент Порошенко наклав вето на таку ініціативу Ради. Рада восьмого скликання так і не розглянула відповідний законопроект, який Порошенко повернув із власними пропозиціями. Його повинен був розглянути парламент вже дев’ятого скликання.

На початку вересня президент України Володимир Зеленський запропонував внести зміни в законопроект, після чого він був направлений на розгляд в комітет. Якщо депутати приймуть цей проект закону, а потім його підпише глава держави, то жінки зможуть виходити на пенсію на п’ять років раніше