До уваги громадян! На Закарпатті стартує місячник добровілної здачі зброї

З метою недопущення правопорушень пов’язаних з використанням вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, вибухових матеріалів, спецзасобів на території області в період з 01 жовтня по 31 жовтня 2019 року проводяться заходи, щодо добровільної здачі населенням зброї, боєприпасів, спецзасобів вибухівки.
До уваги громадян! На Закарпатті стартує місячник добровілної здачі зброї 
Отож, якщо упродовж цього періоду ви здасте вище перераховану зброю та боєприпаси, то звільняєтеся від кримінальної відповідальності, яка передбачена ст. 263 Кримінального кодексу України.


Нагадуємо, що згідно з вищевказаною статтею ККУ носіння, зберігання, придбання, виготовлення або збут вогнепальної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин без відповідного дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.


Щодо гладкоствольної мисливської зброї, то згідно зі ст. 190 КУпАП України , порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї.


Отож, шановні закарпатці! Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, але хочете жити у злагоді із Законом, то в період проведення добровільної здачі зброї вам слід звернутися з відповідною заявою до інспекторів з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи відділів та відділень поліції ГУНП в Закарпатській області.


Відділ комунікації поліції в Закарпатскій області