Сейсмологи попередили: на Закарпатті найближчим часом може відбутися потужний землетрус



За словами сейсмолога Олександра Кендзьора з Інституту геофізики НАН України, Закарпаття – сейсмічно активний регіон, в якому магнітуда катастрофи може досягати 8-ми балів, передає “Сегодня”.
“Людям вже сьогодні треба готуватися до події, оскільки передбачити її неможливо: поштовхи можуть початися будь-якої миті”, – йдеться у повідомленні.
Людям, які проживають на першому або другому поверсі, можна вийти на вулицю, тоді як іншим краще перечекати землетрус у приміщенні. Спускатися не варто: сходи будь-якої миті можуть обвалитися.
У приміщенні треба подалі відійти від вікон і стін, щоб не поранитися осколками. Також слід уникати великої техніки, яка може впасти на вас.
Найнебезпечнішими ділянками нашої країни вважається район Зони Вранча – Карпатських гір і захід Одеської області. Там були зафіксовані землетруси інтенсивністю 6-7 балів за 12-бальною шкалою. Епіцентри знаходилися у Сваляві, Мукачеві, Ужгороді. Також сейсмічна активність була помічена і на Прикарпатті. Поштовхи силою 6 балів були у Заліщиках та Кам’янці-Бузькій.​