Роботу нелегальних автозаправок на Закарпатті буде припинено , мешканців просять повідомляти про нелегальщиків на "гарячу лінію"

Сьогодні, 28 грудня, в облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Олексія Гетманенка відбулася нарада щодо протидії незаконній реалізації паливно-мастильних матеріалів. У нараді взяли участь керівники правоохоронних і контролюючих органів області, ДСНС, окремих департаментів облдержадміністрації.
Йшлося про виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука до 9 січня наступного року ліквідувати всі АЗС, які працюють нелегально і не сплачують податків до бюджету.
За наявною інформацією, нині на Закарпатті нелегально реалізовують пальне 33 АЗС. Їх вже перевіряють слідчі групи з числа працівників СБУ, прокуратури та податківців. Було вирішено створити у районах аналогічну обласній робочі групи, які предметно і в найкоротші терміни проаналізують роботу всіх АЗС і по нелегальних ухвалять рішення про їх закриття, демонтаж та конфіскацію пального.
– Роботу із закриття нелегальних АЗС в області буде виконано у найкоротші терміни як це було зроблено із гральними закладами. Для цього ми об’єднаємо можливості і зусилля всіх правоохоронних і контролюючих органів, ДСНС та влади, – наголосив Олексій Гетманенко. – Відтак будемо контролювати, аби закриті «наливайки» не розпочали роботу знову. Реалізація пального на Закарпатті буде здійснюватися виключно на законних підставах і якщо хтось сподівається, що зможе «порішати» питання і надалі працювати підпільно, то він глибоко помиляється. У питанні продажу палива буде наведено порядок.
Довідково: із метою ліквідації нелегального обігу та торгівлі нафтопродуктами в області вживаються відповідні заходи.
Прийнято розпорядження голови обласної державної адміністрації від 19.11.2019 № 635 “Про постійно діючу обласну робочу групу з організації взаємодії органів влади щодо забезпечення виявлення та ліквідації в області нелегального обігу та торгівлі нафтопродуктами в усіх їх проявах”. При райдержадміністраціях, міськвиконкомах та виконавчих органах місцевих рад (ОТГ) створено відповідні постійно діючі робочі групи.а вебсайті інтернет-ресурсу previrazs.info розміщена «Карта нелегальних АЗС» з фото та адресами про 52 нелегальних АЗС на території області, про які було повідомлено волонтерами та небайдужими мешканцями.
Станом на 27.12.2019 року працівниками Управління Служби безпеки України в Закарпатській області та прокуратури перевірками охоплено 33 АЗС.
У разі виявлення нелегальних АЗС на території області (продаж нафтопродуктів без застосування РРО) звертаємось з проханням до мешканців області повідомляти на “гарячу лінію” державної установи «Закарпатський обласний контактний центр» за номером 0 800 501 484, електронне звернення за посиланням www.carpathia.gov.ua , а також для оперативного реагування на звернення з питань нелегального функціонування АЗС існує номер 102 Патрульної поліції.
Пресслужба Закарпатської ОДА