Закарпаття – лідер з автоматизації закладів охорони здоров’я

Питання нарахування плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку зі зміною ціни природного газу, стану готовності закладів вторинної та третинної медичної допомоги до запровадження у 2020 році системи фінансування за програмою медичних гарантій та щодо заходів із протидії незаконному обігу і роздрібній торгівлі пальним – обговорили у ході селекторної наради під керівництвом Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з урядовцями та керівниками областей у п’ятницю, 27 грудня.
Участь у селекторі взяли перший заступник голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних та контролюючих органів, установ.
- Нещодавно Уряд прийняв рішення, що дозволяє теплопостачальникам знизити ціну в платіжці майже на 30%, - зазначив прем’єр, додавши, що Черкаси, Житомир, Кривий Ріг, Обухів та багато інших міст уже долучилися до цієї ініціативи. Тож, він закликав й інші органи місцевого самоврядування переглянути тарифи на опалення для населення.
  З наступного питання доповідачі поінформували про стан готовності закладів вторинної та третинної медичної допомоги до запровадження у 2020 році системи фінансування за програмою медичних гарантій. Зазначалося, що Закарпаття -  лідер з перетворення закладів охорони здоров’я (90%), а з комп’ютеризації та інформатизації – 48%.
- Це результат, який ми досягли усі разом. Дякую всім, хто долучився до процесу. Маємо довести реформу медицини до логічного завершення, - звернувся до присутніх у селекторній Олексій Гетманенко.
Обговорили не менш важливе питання – протидію незаконному обігу і роздрібній торгівлі пальним. Упродовж 2019 року для запобігання та виявлення порушень законодавства у сфері обігу пального та забезпечення надходження до бюджету акцизного податку в повному обсязі оперативним підрозділом  ГУ ДФС у Закарпатській області припинено діяльність 12 АЗС, що працювали без належних дозвільних документів. Відтак, вилучено 71 тону паливно-мастильних матеріалів на суму 2295 тис грн. Наприкінці грудня п.р. припинено діяльність двох АЗС та вилучено 22,2 тон палива на суму 800 тис грн.
Олексій Гончарук зауважив, що робота із виявлення порушень вимог законодавства у сфері обігу підакцизних товарів повинна продовжуватися і до недобросовісних суб’єктів господарювання вживатимуться відповідні заходи реагування. Насамкінець селекторної наради доручив усім керівникам областей провести наради з силовими структурами.
Прем’єр наголосив, що як і гральний бізнес, незаконні АЗС мають незабаром повністю зникнути: «Так само як і зали гральних автоматів, нелегальні заправки мають піти з українських вулиць і доріг. Це принципова позиція!»
Пресслужба ОДА