В ОДА обговорили подальші кроки у трансформації фінансування медичної галузі краю

До контрактування з Національною службою здоров’я України за усіма показниками готові понад 71% медичних закладів, що надають спеціалізовану допомогу у Закарпатській області.  Про це йшлося в Ужгороді під час розширеної наради з підготовки до укладення договору з НСЗУ в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року під головуванням очільника краю Олексія Гетманенка.
У заході взяли участі представники МОЗ,  НСЗУ, проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», власники закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу, керівники районів, депутати облради, головні лікарі лікарень, оздоровниць та дитбудинків.
Олексій Гетманенко наголосив на тому, що обласна влада максимально докладає зусиль, щоб з 1 квітня Програма медичних гарантій запрацювала у Закарпатській області у повному обсязі.
- Рішення приймаємо, зважаючи на аналітику НСЗУ щодо стану медзакладів регіону та прогнозів їх фінансування. У цьому нас консультує Західний міжрегіональний департамент НСЗУ, - зазначив посадовець.
Директор Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця та директор Департаменту комунікацій Національної служби здоров’я України Тетяна Бойко поінформовали учасників наради про подальші кроки у трансформації фінансування медичної галузі в Україні.
Наголошувалося, що всі спеціалізовані медичні заклади у Закарпатській області, мають бути готові до контрактування з НСЗУ до 31 січня 2020 року. Це – умова, за якою ці заклади з 1 квітня отримають державні кошти за Програмою медичних гарантій.
Також зазначалося, що державної субвенції на фінансування закладів спеціалізованої медичної допомоги з 2-го кварталу 2020 року не передбачено.
Пресслужба ОДА