Майже усі загиблі в жахливій аварії в Росії - жителі Рахівського району (фото, відео)

Основною версією ДТП вважається небезпечне виконання обгону. Водій мікроавтобусу вирішив обігнати автомобіль і не врахував безпечності виконання маневру здійснив зіткнення з вантажним автомобілем. В результаті аварії загинуло вісім людей.
38-річний Михайло Зеленчук власник мікроавтобусу лишився живий, адже на момент ДТП він спав позаду автобусу.
Як розповідають односельчани Михайла, у далеку дорогу він сам не їздив, а брав із собою другого водія. Саме другий водій Михайло Гайналій і їхав за кермом.
Російські правоохоронці вважають, що чоловік, який вижив народився у сорочці,  Михайло давно займається пасажирськими перевезеннями. На своїй сторінці в соцмережі він пропонує послуги з перевезення з Пітера в Україну.На одному з фото він стоїть поруч із "Мерседесом" спринт із номерами АО3315ВН, який якраз і розбився в ніч на 13 лютого під Псковом.



"Напередодні я дзвонив Михайлу, ми з ним рідні брати, я працюю під Санкт-Петербургом на будівництві, сам теж із Рахова. Кажу: "ти заїдеш до мене?". Він сказав, так, їду в Пітер і заїду до тебе. Вранці прокинувся і думаю, дивно, не приїхав і навіть не подзвонив. Набираю, а телефон не доступний. Потім дізнався, що трапилося. Подзвонив у реанімацію, мені сказали, що у нього травми середньої тяжкості. Ось зараз із другом поїду у Псков, нам туди чотири години ще добиратися", – розповів виданню OBOZREVATEL рідний брат водія Василь.
Він додає, що Михайло вижив дивом, тому що перебував позаду автобуса, спав, а за кермом був напарник, теж Міша. Він загинув.
"Там неправильно пишуть, вони не в Україну їхали, а в Пітер. У салоні були всі земляки, з Рахівського району, люди їхали на заробітки. І всі загинули. Ми молимося за Мішу, йому Бог допоміг вижити, у нього двоє дітей вдома", – говорить Василь.


 У загиблого водія буса Михайла Гайналія залишилося двоє дітей.


Як повідомили у ГУ МВС Псковської області РФ, також у лікарні перебуває і водій фури, в яку врізався "Мерседес", його звуть В'ячеслав Рябов, він із Білорусі. У нього лікарі виявили перелом щелепи.

Аварія сталася в ніч на 13 лютого приблизно о 0:36 год/ біля села Руда на 475 кілометрі траси Санкт-Петербург – Невель. За попередніми даними мікроавтобус "Мерседес" не розрахував відстань і пішов на обгін. У результаті на швидкості він зіткнувся з великою вантажівкою "Вольво". Удар був такої сили, що мікроавтобус просто зім'яло.

Загинули вісім українців, серед них і водій мікроавтобуса. Рятувальникам довелося діставати тіла з понівеченого автомобіля. За фактом ДТП порушено кримінальну справу в ГУ МВС Псковської області. Також там уточнюють, що мікроавтобус здійснював приватне перевезення.
За матеріами соцмереж.

5 канал розповів подробиці - у ВІДЕО