Уряд виділив 1.3 мільярда гривень на ремонт закарпатських доріг у 2020 році

Постановою Кабінету Міністрів України №36 від 29.01.2020 року, на ремонт закарпатських доріг державного значення у 2020 році виділено 1 мільярд 342 мільйона гривень.
Згідно з оприлюдненим документом, на Закарпатті планується здійснити ремонт двох транспортних мостів та 14 ділянок доріг національного значення. Зокрема, ремонт здійснюватиметься на дорогах Н-09 “Мукачево – Рогатин”, М-23 “Берегове – Виноградів – Велика Копаня”, М-24 “Велика Добронь – Мукачево – Берегове”, М-25 “Контрольно-пропускний пункт “Соломоново” – Велика Добронь – Яноші “, Т-07-19 “Іршава – Виноградів” тощо.
З повним переліком об’єктів можна ознайомитися за посиланням.
Для Закарпатської області виділене фінансування можна назвати значущим, позаяк ціла низка областей цьогоріч отримали значно менші кошти на здійснення капітальних та поточних середніх ремонтів автомобільних доріг загального користування державного значення.
В значній мірі рішення Уряду пов’язане з активним лобіюванням інтересів Закарпаття з боку пулу закарпатських нардепів-мажоритарників Валерія Лунченка, Василя Петьовки, Владіслава Поляка та Роберта Горвата.
Народні обранці неодноразово піднімали питання жахливого стану закарпатських доріг на засіданнях профільних комітетів та комісії. Про розбудову дорожньої інфраструктури йшла мова і на зустрічі згадуваних нардепів з керівником Уряду Олексієм Гончаруком.
Перелічені автошляхи пролягають через більшість районних центрів Закарпаття, тож їх ремонт є важливим та актуальним для жителів всієї області.
Нагадаємо, початок ремонту сумнозвісного автошляху Н-09 на ділянці між с. Сільце Іршавського району та м. Мукачево стартував минулого року за сприяння закарпатського нардепа, заступника голови депутатської групи “Довіра” Валерія Лунченка.