Закарпатець став чемпіоном України з дзюдо (ВІДЕО)

Спортсмен у своїй ваговій категорії (до 73 кг) у Дніпрі піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу серед дзюдоїстів U21. У фіналі переміг свого прямого конкурента, господаря змагань, дніпровця Звіада Звіадаурі. Варто зазначити, що за титули у різних вагових категоріях змагалися понад 360 учасників із 22 регіонів України.
Лев СМАГІН, чемпіон України з дзюдо U21
Шістьох конкурентів обійшов, цього разу здалося, що було легше. Ніж навіть минулого року, бо підійшов більш професійно та спокійніше. Можливо, тому, що я більше морально був готовий, ніж мої конкуренти. Сильних суперників було багато, але найбільшою перешкодою для мене особисто стали болі у спині, які не дозволяли мені наповну виконувати всі прийоми.
Сильні конкуренти та напружені зустрічі, але результат — найвищий, попри травми та ушкодження. На цьому чемпіонаті України дзюдоїсти боролися за місце у юніорській національній збірній та за можливість брати участь у Чемпіонаті Європи, що відбудеться восени у Люксембурзі. Наш Лев Смагін — перший номер жовто-блакитної юнацької дружини у своїй вазі.
Дмитро СМАГІН, тренер Ужгородської районної федерації дзюдо
Почався у нас рік із участі у олімпійських зборах з національною збірною у Австрії, там були 2 тижні. Потім приїхали сюди та допрацьовували. Завжди є якісь помилки, якими тренер незадоволений. Але я задоволений результатом, Льова зміг зібратися. Зараз ми маємо перший номер, а поїздки лідерів фінансуються, а це важливо. Зараз у нас важливі старти – Кубки Європи, аби набрати необхідні рейтингові бали та поїхати на Чемпіонат Європи.
Наразі чинний чемпіон України відновлюється після невеликого ушкодження спини та м’язів, а згодом продовжить щоденні тренування в Ужгороді.
Лев СМАГІН, чемпіон України з дзюдо U21
Готуюся до наступних турнірів, поки що це йде більше моральна підготовка, бо триває реабілітація. Вона проходить добре, скоро буду на ногах. Далі мене чекає тренувальний збір із національною збірною у Чехії. Потім буде Кубок Європи в Афінах. Аби утриматися у збірній, треба ще добре виступити на Чемпіонаті України U23.
Менше ніж за місяць Лев Смагін  знову змагатиметься на міжнародних турнірах, перший з яких — етап Кубку Європи в Греції.

Ужінформ