На Закарпатті не зафіксовано жодного випадку коронавірусу - офіційно

Це під час брифінгу зазначив в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко. Також він звернувся до роботодавців з проханням переглянути режим роботи і особливо людей старшого віку перевести у режим дистанційної роботи або відправити у відпустку, якщо є така можливість.
“Щодо ситуації з медичними закладами, то в області є 22 лікарні, де є інфекційні відділення. Наразі прийнято рішення взяти кошти з резервного фонду для закупки необхідного для лікарень. В області є 174 апарати для штучної вентиляції легенів”, – резюмував Олексій Гетманекно.
В.о. начальник Закарпатської митниці Держмитслужби Віктор Іванус зазначив, що вантажні перевезення здійснюються у звичному режимі, як вантажним автотранспортом, так і залізничним.
“Певні застереження є щодо водіїв вантажівок, які повернулися з країн, де масово зафіксовані випадки коронавірусу – обов’язково мають дотриматися карантину 14 днів. Особливо, що стосується Італії. Також хочу наголосити на тому, що на території України введена заборона експорту вантажів з протиепідемічними засобами: маски, рукавички і т.п.. Ще для громадян у нас створена онлай-карта пунктів пропусків. Найбільш активно рух здійснюється через територію Угорщини, але тут визначені конкретні маршрути при перетині кордону з переліком місць зупинок”, – додав Віктор Іванус.
Директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров зазначила, що МОЗ видало новий наказ щодо забезпечення реанімаційних відділень.
“Для Закарпаття потрібно, щоб МОЗ дозакупило ще апарати ШВЛ – особливо це стосується апаратів вищого експерт-класу, апаратами середнього класу область забезпечена у достатній кількості. Щодо засобів захисту працівників медичних закладів краю, то сьогодні вже відбувся розподіл і всі заклади охорони здоров’я можуть забрати маски, а це 285 тисяч штук”, – поінформувала Єлизвета Біров.
Наразі багато громадян повертаються додому і важливо, що кожен з них може своїми заходами упередити те, щоб коронавірус розповсюдився. Єлизавета Біров наголосила на дотриманні правил самоізоляції.
“Про Захід”