Благодійний фонд КМКС передав засоби захисту медикам регіону Верхньої Тиси

Товариство угорської культури – КМКС та Благодійний фонд КМКС оголосили доброчинну акцію близько місяця тому для збору коштів на закупівлю засобів захисту для медиків.

27 квітня спеціальні засоби медикам у населених пунктах, де мешкає угорська діаспора, вручали вже вдруге.

Голова осередку ТУКЗ-КМКС у регіоні Верхньої Тиси Йожеф Шарі та керівник регіонального офісу Благодійного фонду КМКС Шандор Кейкеші відвідали кілька сіл, аби вручити медичним працівникам заасоби захисту. Цього разу представники організації з благодійною метою перебували в селищах Ясіня, Кобилецька Поляна та Великий Бичків, а також у селі Ділове.  Засоби захисту у всіх населених пунктах приймали медики.
Як повідомив Йожеф Шарі, засоби захисту в регіоні Верхньої Тиси медикам почали передавати два тижні тому, загалом спецзасоби вдалося вручити у десяти пунктах: «Допомагати тим, хто цього потребує, дуже приємно. Усюди, де ми вручали засоби захисту, медики були нам дуже вдячні. У Ясіня нам повідомили, що допомогу їм ще ніхто не привозив. У цьому регіоні мешкають здебільшого українці, угорці лише в діаспорі, але нам важливо те, що ми можемо допомогти в такій важкій ситуації».
Валентина Зеленка, медик лікарні смт. Великий Бичків, розповіла: «Під час епідемії у нашій лікарні також захворів лікар, тож медичний заклад два тижні перебував на карантині. Нещодавно весь персонал пройшов тестування на коронавірус,  у кого він був негативний – знову працює. Доводиться працювати у жахливих умовах, які панують у лікарні. В смт. Великий Бичків зараз 29 підтверджених випадків, 6 хворих у важкому стані, їх лікують в Ужгороді, решта перебувають у домашній ізоляції».

Загалом у згадані чотири населені пункти доставили 640 одноразових масок, респіратори, 100 пар рукавичок, 25 захисних костюмів багаторазового використання, 10 захисних окулярів, понад 30 літрів дезінфікуючого засобу. 
Еніка Вараді/Kárpátalja hetilap