Криза на кордоні: Голова Держмитслужби та керівник ДПСУ терміново вилітають на КПП "Тиса"

Про це повідомляє Віталій Глагола у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, на КПП “Тиса” утворився конфлікт між правоохоронними службами України та мікроавтобусами, які везуть заробітчан та їх посилки.
Від ранку 31 травня водії транспортних засобів унеможливлюють в’їзд та виїзд автомобілів через пункт пропуску. Їх дії часом носять провокативний характер, адже намагаються чинити тиск на контрольні служби.
Відеопрогравач

Україна вимагає від людей задекларувати ці посилки, згідно з чинним законодавством, та розмитнити їх. Водії мікроавтобусів відмовляються та блокують роботу КПП.Повідомляють, що з угорського боку вже утворилася кількакілометрова черга із декілька сотень таких автобусів, які не можуть потрапити до України.
На КПП “Тиса” зібрано усі резерви Чопського прикордонного загону та додатково 50 прикордонників із міста Львів, які автівками і щитками заблокували можливість без оформлення покинути пункт пропуску «Тиса». Йдуть розмови про підсилення Нацгвардією.
Повідомляють, що Володимир Зеленський особисто закликав усі служби не йти на поступки перевізникам із заробітчанами. Єдина умова для перетину кордону – розмитнення товару.
Раніше наша редакція оприлюднила ексклюзивні фото з КПП “Тиса”:





Відео zak-insider.com – інцидент з автівкою прикордонників: