На Закарпатті жінку вкусила гадюка: потерпіла в реанімації

Про це в мережі Фейсбук повідомила користувачка Віта Ференц, інформувало Селище Ясіня.

Сьогодні мою свекруху вкусила змія. Це сталося недалеко від їхнього будинку, що знаходиться у присілку Стебний. Зараз вона в тяжкому стані у реанімації. Будьте обережні. Небезпека може бути поруч, - йдеться в повідомленні жінки.

Гадю́ка звича́йна, рідко ґа́лиця (Vipera berus) — отруйна змія родини гадюкових.

Це найбільш розповсюджений вид гадюк в Євразії. В Україні звичайну гадюку можна зустріти в лісовій, лісостеповій зонах та в Карпатах.

В Україні найчастіше зустрічається на луках, галявинах, болотах, на берегах річок, озер і струмків. Густота заселення гадюк дуже нерівномірна. В сприятливих місцях гадюки створюють великі скупчення — їх густота може сягати 90 особин на 1 га, але частіше не перевищує 3-8 на 1 га. Після зимівлі з'являються на поверхні землі звичайно в квітні — травні.

Влітку сховищем для гадюк служать нори різноманітних тварин, пустоти в гнилих пеньках і поміж камінням, кущі, копиці сіна. Гадюки можуть поселятися в покинутих будівлях. В середній смузі гадюки активні в денний час. Люблять грітися на сонці, можуть це робити і просто на стежці, на пеньках, каменях. Полюють як правило в сутінках. Харчуються переважно дрібними гризунами, жабами, комахами. Зареєстрована тривалість життя — 15 років, згідно з деякими авторами — до 30 років.