За не отримані „пакунки малюка” можлива виплата грошової компенсації

В Закарпатській ОДА повідомляють про те, що Мінсоцполітики розроблено проект постанови, яким передбачено виплата грошової компенсації вартості „пакунку малюка? на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його.


03 березня 2020 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 172 „Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою „пакунок малюка”.

Відповідно до цієї постанови у 2020 році закупка одноразової натуральної допомоги за рахунок коштів державного бюджету проводиться централізованою закупівельною організацією - державна установа „Професійні закупівлі”.

Проте, 30.06.2020 року за результатами розгляду скарг учасників закупівлі, Антимонопольним комітетом України прийнято рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги „пакункок малюка”.

Мінсоцполітики з метою забезпечення кожної дитини, яка народилася у 2020 році „пакунком малюка” розроблено проект урядового рішення, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка? на дітей, які народились у 2020 році, та не були забезпечені цією допомогою.

Питання забезпечення допомогою „пакунок малюка” новонароджених дітей в усіх регіонах України перебуває на постійному контролі Мінсоцполітики.

Довідково: за період з 2018 по 2020 роки в область надійшло та видано 21 486 “пакунківмалюка”. Станом на 10 липня поточного року з пологових будинків виписано більше 2210 дітей, батьки яких при виписці із пологових будинків не отримали „пакунок малюка”.