Увага! Штормове попередження про зливи, грози та град на Закарпатті

У другій половині ночі та вдень 12-го липня на більшій частині території Закарпатської області очікуються значні зливові дощі, грози, та град.

За інформацією Закарпатського обласного центру з гідрометеорології в другій половині ночі та вдень 12-го липня на більшій частині території Закарпатської області та по м. Ужгород очікуються значні зливові дощі, грози, в окремих пунктах сильні зливи та град.

Вдень 12-го та вночі 13 липня зниження температурного режиму на 7-10°. Ввечері 11-го, вночі та вранці 12 липня на більшій частині території області та по м. Ужгород очікується посилення північно-західного вітру до 13-18, подекуди пориви до 20-25 м/с, на високогір´ї до 25-30 м/с.

За інформацією Закарпатського обласного центру з гідрометеорології 12 липня на річках області очікується підвищення рівнів води на 0.3-1.0м (над рівнями на 8 год. 11.07) в межах корінних берегів.

В місцях проходження сильних злив буде відбуватися:
на малих водотоках швидкоплинне підвищення рівнів води на 0.5-1.0м;
формування значного місцевого та схилового стоку з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел потічків та водовідвідних канав;
утворення локальних селів та зсувів перезволоженого ґрунту
 Управління ДСНС України у Закарпатській області.