На Закарпатті можуть запрацювати літні дитячі табори відпочинку

Як відомо, на Закарпатті встановлений  «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Тож в краї можуть запрацювати літні дитячі табори відпочинку. Зокрема, на виконання відповідного доручення Прем’єр-міністра України та окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці  в області стартували позапланові комплексні заходи державного нагляду (контролю)  за діяльністю дитячих закладів оздоровлення і відпочинку незалежно від форм власності під час оздоровчої кампанії.
На сьогодні  в області про свою готовність  прийняти малих відпочивальників заявили сім дитячих літніх таборів відпочинку. Днями спеціальна комісія, до складу якої увійшла фахівець Управління Держпраці у Закарпатській області, головний державний інспектор відділу нагляду в СКС та АПК Тетяна Маргітич, перевірила перший з цієї сімки заклад – туристичну базу «Водограй» у селі Чинадійово Мукачівського району.
Судячи з попередніх висновків, перевірка засвідчила, що в закладі створені всі умови для безпечного оздоровлення дітей. Однак залишається відкритим інше питання – чи виявиться достатня кількість бажаючих відправити сюди на оздоровлення своє чадо. Адже прийнято рішення не приймати дітей  з «червоних» і «помаранчевих» зон епідемічної небезпеки з метою запобігання поширенню небезпечної вірусної інфекції та щоб не наражати на біду місцевих відпочивальників і дітей з більш безпечних зон.
Управління Держпраці