Після років переховання правоохоронцям здалися фігуранти фігуранти перестрілки в Мукачеві у 2015 році

Ключові фігуранти стрілянини в Мукачеві влітку 2015 року, коли представники "Правого сектору" влаштували криваві "розбірки" на території спорткомплексу навіть із застосуванням гранатомету, Роман Стойка ("Чесний") та Руслан Каганець ("Комендант") разом із адвокатом добровільно з'явилися в правоохоронні органи Закарпаття.

Про це повідомляє видання "Закарпаття онлайн" посилаючись на свої джерела.

Суд одразу обрав їм запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт, але лише на 2 дні. Адже у неділю, 16 серпня, закінчується строк досудового розслідування в рамках кримінального 


У Мукачевому оточення нардепа і "Правий сектор" влаштували перестрілку, є поранені
провадження по згаданих подіях в Мукачеві, а органами досудового розслідування не було подано клопотання про його продовження.


Один із фігурантів напередодні написав у Фейсбуку, що повертаються до Закарпаття, але запевнили, що їх можуть там вбити. "Ми йдемо до дому. Ми йдемо з миром. Ми кров’ю змили гріхи та заслужили на чесний суд. Слава Нації! Слава «Сонечку»! Слава Закарпаттю!" - написав Стойка.  


Нагадаємо, що криваві події 11 липня 2015 в Мукачеві почалися зі "стрілки" між бійцями "Правого сектора" і людьми депутата-регіонала Михайла Ланьо, яка була призначена у ресторані "Дракон", а пізніше була перенесена в спорткомплекс "Антарес". Представники "Правого сектора" прибули на чотирьох джипах, усього їх було 21 чоловік. Вони підійшли до воріт і попросили охоронця викликати Михайла Ланьо. Після перепалки охоронцеві вистрілили в голову. 


Після повідомлення в поліцію про перекриття вулиці, де знаходились заклади, на місце прибув начальник правоохоронців міста Віталій Шиманяк. В ході переговорів йому поставили ультиматум здати зброю. Коли начальник відмовився, почалася стрілянина - представники "Правого сектора" стріляли в повітря, вибухнула димова шашка. Джипи протаранили УАЗ правоохоронців і почалися переслідування. На розвилці Мукачеве-Колчине бійці ПС виїхали на трасу Київ-Чоп, проте в районі заправки трасу перекрили три машини МВС. На першій машині колони "Правого сектора" був встановлений стрічковий кулемет Калашникова. Стрілянина велася також з РПГ і Мух. Три машини правоохоронців були знищені, колона джипів прорвалися в район Червоної гори, на в'їзді в Мукачеве з боку траси Київ-Чоп.


Внаслідок перестрілки двоє представників "Правого сектора" були вбиті, четверо 


Нардеп в подробицях розповів хронологію перестрілки у Мукачеві
співробітників міліції було поранено. Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/pislya-rokiv-perehovuvannya-pravoohoroncyam-zdalis-figuranti-perestrilki-v-mukachevi-u-2015-roci-1606075.html