Закарпатські рятувальники продовжують шукати грибарів у лісах

Надвечір 16-го, вночі та вранці 17 жовтня до Служби порятунку чотири рази по допомогу у пошуках заблукалих родичів звертались місцеві мешканці.
У першому випадку до рятувальників зателефонувала дружина мешканця с. Свалявка Перечинського району, яка повідомила, що її чоловік 15 жовтня вийшов у ліс по гриби та не повернувся. Шукали 67-річного перечниця фахівці Ужгородського гірського пошуково-рятувального відділення та місцеві мешканці. Пошукові групи обстежили лісовий масив поблизу с. Т.Бистра та с. Свалявка та о 19:50 однією з пошукових груп у складі місцевого населення чоловіка було знайдено у задовільному стані.

У другому випадку заблукала жінка-грибарка з Мукачева. Повідомлення про це надійшло до Служби порятунку о 19:55, а вже о 22:45 63-річну заблукалу було знайдено гірськими рятувальниками поблизу с. Павшино, Мукачівського району. Стан здоров’я задовільний.
Вже вночі 17 жовтня на лінію 101 надійшов третій виклик про те, що чоловік 1958 року народження, мешканець смт Кольчино Мукачівського району, вийшов в ліс для збору грибів у лісовий масив поблизу с. Жборівці та заблукав. Про це рятувальникам о 01:30 повідомила дружина заблукалого. Під час проведення пошуків о 05:25 фахівцям гірського пошуково-рятувального відділення м. Мукачева зателефонувала дружина заблукалого та повідомила, що він самотужки дістався додому та допомоги не потребує.
А ранком, 17 жовтня, до рятувальників знов по допомогу у пошуках звернулись місцеві мешканці. Краяни повідомили, що ще 13 жовтня мешканець с. Чорна Тиса Рахівсього району 1958 року народження вийшов в ліс для збору грибів в район полонини Апшеняска Рахівського району та не повернувся. Для його пошуків було залучено фахівців трьох пошуково-рятувальних відділень Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи. На жаль, о 13:40 17 жовтня рятувальники знайшли у лісі тіло чоловіка. Що стало причиною смерті встановлять правоохоронці.